![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Pyza na polskich dróżkach MECZ SPARINGOWY Już luty a na forum cisza. dzień dobry:):):) Odchudzanie kanarka i łapczywy kanarek Kanarki prazyna Sekrety morza / Song of the Sea Co jest grane, Davis? / Inside Llewyn Davis UVERworld Poszukuję hodowców kanarków z warszawy i okolic Polecane i niepolecane sklepy zoo i z artykułami dla ptaków |
Pyza na polskich dróżkachKrem limonkowy z rabarbaremwe¼: •8 ³odyg rabarbaru •laskê wanilii •pó³ szklanki cukru •2/3 szklanki soku jab³kowego •opakowanie budyniu waniliowego na krem: •pêczek miêty •2 limonki •2 opakowania (ok. 500 g) mascarpone •pude³ko biszkoptów •2 kieliszki od wódki likieru cytrynowego lub pomarañczowego (limoncello, cointreau) Oczy¶æ rabarbar, pokrój w trzycentymetrowe kawa³ki. Laskê wanilii przekrój wzd³u¿, wyskrob nasionka. Wlej odrobinê wody do garnka, wrzuæ cukier i podgrzewaj, a¿ siê skarmelizuje. Ostro¿nie (pryska!) wlej pó³ szklanki soku jab³kowego, zamieszaj i gotuj dalej. Dodaj rabarbar, nasiona i laskê wanilii. Kiedy rabarbar bêdzie miêkki, wlej do garnka budyñ wymieszany z pozosta³ym sokiem. Zagotuj, przelej do miski, przykryj foli± i ostud¼. Zrób krem – miêtê posiekaj, limonki sparz, zetrzyj skórkê i wyci¶nij sok. Wymieszaj sok, skórkê, cukier i miêtê z mascarpone, ubijaj mikserem przez piêæ minut. Salaterkê wy³ó¿ biszkoptami, polej likierem. K³ad¼ na zmianê warstwê rabarbarowego kompotu i kremu. Odstaw na trzy godziny do lodówki. O, takiego to jeszce nie widzia³am ![]() osattnio kompat z rabarbaru gotuje ![]() ![]()  |
||||
![]() |
|||||
Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Pyza na polskich dró¿kach Design by SZABLONY.maniak.pl. |
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |