Pyza na polskich dróżkach
MECZ SPARINGOWY
Już luty a na forum cisza.
dzień dobry:):):)
Odchudzanie kanarka i Å‚apczywy kanarek
Kanarki prazyna
Sekrety morza / Song of the Sea
Co jest grane, Davis? / Inside Llewyn Davis
UVERworld
Poszukuję hodowców kanarków z warszawy i okolic
Polecane i niepolecane sklepy zoo i z artykułami dla ptaków

Pyza na polskich dróżkach

Krem limonkowy z rabarbarem
we¼: •8 ³odyg rabarbaru •laskê wanilii •pó³ szklanki cukru •2/3 szklanki soku jab³kowego •opakowanie budyniu waniliowego na krem: •pêczek miêty •2 limonki •2 opakowania (ok. 500 g) mascarpone •pude³ko biszkoptów •2 kieliszki od wódki likieru cytrynowego lub pomarañczowego (limoncello, cointreau) Oczy¶æ rabarbar, pokrój w trzycentymetrowe kawa³ki. Laskê wanilii przekrój wzd³u¿, wyskrob nasionka. Wlej odrobinê wody do garnka, wrzuæ cukier i podgrzewaj, a¿ siê skarmelizuje. Ostro¿nie (pryska!) wlej pó³ szklanki soku jab³kowego, zamieszaj i gotuj dalej. Dodaj rabarbar, nasiona i laskê wanilii. Kiedy rabarbar bêdzie miêkki, wlej do garnka budyñ wymieszany z pozosta³ym sokiem. Zagotuj, przelej do miski, przykryj foli± i ostud¼. Zrób krem – miêtê posiekaj, limonki sparz, zetrzyj skórkê i wyci¶nij sok. Wymieszaj sok, skórkê, cukier i miêtê z mascarpone, ubijaj mikserem przez piêæ minut. Salaterkê wy³ó¿ biszkoptami, polej likierem. K³ad¼ na zmianê warstwê rabarbarowego kompotu i kremu. Odstaw na trzy godziny do lodówki.


O, takiego to jeszce nie widzia³am
osattnio kompat z rabarbaru gotuje plus truskawki, ale sie skoñczy³y



Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Pyza na polskich dró¿kach Design by SZABLONY.maniak.pl.