ďťż
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Pyza na polskich dróşkach Aura pogodowa - ogólnie Witam wszystkich Dlaczego on siÄ tak zachowuje? Praga 24-25 maja 2014 Demon Problemy z okiem i neurologiczne- co dalej? Camper V Liga Katowicka - V kolejka - powoĹania KrĂłlewna ĹnieĹźka / Mirror Mirror Sparing - 24.03.2016 - powoĹania |
Pyza na polskich dróşkachDobrym sosem jest sos albo z żeberek wiepszowych, albo od łopatki, bądź karczku. Czy z mięsa gulaszowego. Ja osobiście robię z żeberek.Na oliwie podsmażam pokrojoną w kostkę cebulę. Potem opłukuję żeberka, układam na podsmażoną cebulę w patelni, dodaję liście laurowe, ziele angielskie i doprawiam vegetą. Muszą się przyrumienić na lekki brąz z obu stron. Wlewam wodę z kranu,muszą żeberka być zakryte wodą i wkrawam biały chleb ze skórką,( 1 lub dwie kromki) aby sos był gęsty. Duszę do zgęstnienia tegoż sosu. Jest przepyszny.Robiłam swego czasu, fakt, pyszności. ![]() Podobnie można zrobić sos brokułowy czy jakiś tam inny. Czyli dietetycznie ale i smacznie. ![]() Każdy ma swoje przepisy , a najważniejsze jest to, że każdy przepis potem wykorzystany, okazuje się pysznością. Ja jak wspomniałam uwielbiam takie sosy, jak opisałam wyżej. Chociaż koperkowym, czy pieczarkowym też nie pogardzę. ![]() Każdy ma swoje przepisy , a najważniejsze jest to, że każdy przepis potem wykorzystany, okazuje się pysznością. Ja jak wspomniałam uwielbiam takie sosy, jak opisałam wyżej. Chociaż koperkowym, czy pieczarkowym też nie pogardzę. ![]() a jak robisz sos koperkowy? Do koperkowego sosu potrzeba: - troszkę masła - koperek - vegeta lub kostka rosołowa - śmietana - mąka - pieprz,sól W garnuszku rozpuszczamy kostkę rosołową,lub dodajemy vegety i w ten sposób mamy gotowy bulion. Drobno kroimy pęczek koperku (wcześniej umytego i osuszonego),do naczynia w którym będziemy robili sos dajemy masło,mależy go roztopić,do niego dajemy mąkę i robimy taką zasmażkę, ale należy uważać aby się nie przyrumieniła.Do tego wlewamy przechłodzony wcześniej zrobiony bulion, mieszamy dokładnie,aby nie było krup,doprowadzamy do wrzenia,wrzucamy do tego pokrojony koperek i chwilkę gotujemy,doprawiamy solą i pieprzem. Sama gęstość sosu zależy od ilości wlanej zimnej wody. ![]() Polecam Wam do przyrządzania sosów używać oleju Goldendrop! Jest świetny i mozna go użyć do prawie wszystkiego ! Na youtube też znajdziecie masę przepisów do czego go można używać ! polecam ![]() Może wstyd się przyznać, lecz najbardziej smakują mi sosy zrobione z paczek, szczególnie z winiary i knorra. Naturalnie robione sosy są dla mnie zbyt tłuste i gęste. ďťż |
||||
![]() |
|||||
Wszelkie Prawa ZastrzeĹźone! Pyza na polskich dróżkach Design by SZABLONY.maniak.pl. |
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |