![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Pyza na polskich dróżkach Przed karczmÄ… NIESPODZIANKA NA JÓZEFCE BARDZO UDANA JESIEŃ Terytorium Wroga / Special Forces Spalony ogonek... Zlot Bielsko-BiaÅ‚a 6.06.2010 Å»ycie Adeli – RozdziaÅ‚ 1 i 2 / La vie d'Ad spotkanie wspólnoty - 6 grudnia (poniedziaÅ‚ek) g. 19 GÅ‚osy / The Voices ANDRZEJKI |
Pyza na polskich dróżkachTerrina z szynk±400 g twarogu pó³t³ustego 25 g szynki w du¿ych plastrach 1 ogórek zielony 2 jajka 3 ³y¿ki siekanego koperku ¿elatyna: razem 6 ³y¿eczek Jajka ugotowaæ na twardo, wystudziæ pod zimn± woda, obraæ. Formê do pieczenia ciasta - keksówkê - o wymiarach 22 x 8 cm wy³o¿yæ foli± spo¿ywcz±. Pozostawiæ u góry tyle folii, bo porem da³o siê ca³o¶æ zawin±æ. Plastry szynki doci±æ tak, by tworzy³y pasy. Wy³o¿yæ nimi wnêtrze keksówki. Ser prze³o¿yæ do miski i zmiksowaæ na g³adko, dodaj±c odrobinê soli do smaku. W gor±cej wodzie rozpu¶ciæ 3 ³y¿eczki ¿elatyny, dodaæ do sera, dok³adnie wymieszaæ. 1/3 twarogu od³o¿yæ do drugiem miski. Do 2/3 twarogu dodaæ starte na drobnej tarce jajka na twardo. Do 1/3 dodaæ posiekany koperek. Pozosta³± szynkê oraz obranego ogórka pokroiæ w drobna kostkê. ( Ogórka powinno byæ objêto¶ciowo tyle, co szynki). W 50 ml gor±cej wody rozpu¶ciæ 3 ³y¿eczki ¿elatyny, dodaæ do szynki z ogórkiem, dok³adnie wymieszaæ. W przygotowanej formie uk³adaæ warstwami: 1/2 twarogu z jajkiem- szynka z ogórkiem - twaróg z koperkiem- szynka z ogórkiem-1/2 twarogu z jajkiem. Wierzch przykryæ plastrami szynki. Zawin±æ w foliê spo¿ywcz±, docisn±æ terrinê d³oni±, aby warstwy siê równo u³o¿y³y. Odstawiæ do lodówki do stê¿enia. Znalezione na http://passionfruit.blox.pl Ja robi³am w du¿ej keksówce z pó³torej porcji. Wszyscy przede wszystkim zastanawiali siê co a potem wcinali ze smakiem. Co¶ mi siê wydaje, ze wszelkie terriny bêd± czê¶ciej u mnie na stole? A na koniec fotki z placu boju: ![]() ![]() ![]() ![]() Wygl±da bardzo apetycznie. bardzo apetycznie wygl±da ja robi³am tez ale warzywna warstwa serka z papryka warstwa z groszkiem i znowu z papryka innego koloru tez wysz³o smaczne i fajnie wygl±da³o. Wygl±da super.. ale co¶ mam obawy,¿e dla mnie zatrudne ![]() Dasz radê ![]() Zaintrygowa³a mnie nazwa - a nastêpnie zobaczy³am zdjêcia i ju¿ wiem co zrobiê na rodzinny spêd - wygl±da bosko!  |
||||
![]() |
|||||
Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Pyza na polskich dró¿kach Design by SZABLONY.maniak.pl. |
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |