ďťż
Pyza na polskich dróşkach
TRENINGI WTORKI I CZWARTKI 20:30
III Mistrzostwa Touch Rugby
Kawał
 A więc wojna / This Means War
II Urodziny - 15 (sobota) paĹşdziernik 2011 - Lucky Saloon
Satoshi.
Nelson Mandela Bay SA Sevens
Piękna i Bestia / Beauty and the Beast
Co sie dzieje????
Kanarek dziwnie piszczy, skrzeczy... szczeka?

Pyza na polskich dróşkach

Piszmy tu przepisy tak na drobiową jak i na wieprzową I jak ktoś zna sposoby na to, żeby była krucha


Megi wieprzową namocz przed smażeniem w mleku.Potem odlej i smaż.nie sól wątroby na początku tylko po usmażeniu,to znaczy przed samym wyłożeniem na talerze.Na pewno będzie miękka,no i najważniejsze nie wysmaż na podeszwę
Ja polecam własnego pomysłu:

40 dag ( ja tylę robię na nasze 2 duze osóbki i 1 małą, która niestety nie przepada za wątróbką żadną...)
drobiowej lub wieprzowej -różnica tylko w ilości czasu potrzebnego na duszenie no i smaku...
Kroimy na małe kawałeczki, podsmażamy na oliwie, dodajemy 3 łyżki sosu sojowego, liść laurowy ja daję 2-3, odrobinę pieprzu czarnego, czosnku, kardamonu, mielonego kminku, jak kto lubi
Dusimy podlewając bulionem (z kostki -polecam "na żeberkach"), dodajemy
10 dag suszonej śliwki kalifornijskiej -ważne, zeby była świeża -taka lepka, a nie twarda i wysuszona,
dodajemy pokrojone 1-2 jabłka i dusimy do miękkości.
Na koniec można zagęscić sosik mąką, ale nie trzeba najlepeij smakuje podane na ziemniaczkach z kiszoną kapustą, albo surówką z marchewki

To dla mnie najlepsza wersja wątróbki.
Wątróbka i śliweczki to może fajnie smakować. Co prawda wielką amatorka wątróbki nie jestem, ale mąż uwielbia, więc czasem się przełamuje. Może taka wersja mi bardziej spasuje?


Osobiście lubię przyrządzać wątróbkę, jednak chciałabym dowiedzieć się czy można przyrządzić ją w jakiś inny sposób oprócz smażenia i duszenia?


ďťż
Wszelkie Prawa ZastrzeĹźone! Pyza na polskich dróżkach Design by SZABLONY.maniak.pl.