ďťż
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Pyza na polskich dróşkach TRENINGI WTORKI I CZWARTKI 20:30 III Mistrzostwa Touch Rugby KawaĹ Â A wiÄc wojna / This Means War II Urodziny - 15 (sobota) paĹşdziernik 2011 - Lucky Saloon Satoshi. Nelson Mandela Bay SA Sevens PiÄkna i Bestia / Beauty and the Beast Co sie dzieje???? Kanarek dziwnie piszczy, skrzeczy... szczeka? |
Pyza na polskich dróşkachPiszmy tu przepisy tak na drobiową jak i na wieprzową![]() Megi wieprzową namocz przed smażeniem w mleku.Potem odlej i smaż.nie sól wątroby na początku tylko po usmażeniu,to znaczy przed samym wyłożeniem na talerze.Na pewno będzie miękka,no i najważniejsze nie wysmaż na podeszwę ![]() Ja polecam własnego pomysłu: 40 dag ( ja tylę robię na nasze 2 duze osóbki i 1 małą, która niestety nie przepada za wątróbką żadną...) drobiowej lub wieprzowej -różnica tylko w ilości czasu potrzebnego na duszenie no i smaku... Kroimy na małe kawałeczki, podsmażamy na oliwie, dodajemy 3 łyżki sosu sojowego, liść laurowy ja daję 2-3, odrobinę pieprzu czarnego, czosnku, kardamonu, mielonego kminku, jak kto lubi ![]() Dusimy podlewając bulionem (z kostki -polecam "na żeberkach"), dodajemy 10 dag suszonej śliwki kalifornijskiej -ważne, zeby była świeża -taka lepka, a nie twarda i wysuszona, dodajemy pokrojone 1-2 jabłka i dusimy do miękkości. Na koniec można zagęscić sosik mąką, ale nie trzeba najlepeij smakuje podane na ziemniaczkach z kiszoną kapustą, albo surówką z marchewki ![]() To dla mnie najlepsza wersja wątróbki. Wątróbka i śliweczki to może fajnie smakować. Co prawda wielką amatorka wątróbki nie jestem, ale mąż uwielbia, więc czasem się przełamuje. Może taka wersja mi bardziej spasuje? Osobiście lubię przyrządzać wątróbkę, jednak chciałabym dowiedzieć się czy można przyrządzić ją w jakiś inny sposób oprócz smażenia i duszenia? ďťż |
||||
![]() |
|||||
Wszelkie Prawa ZastrzeĹźone! Pyza na polskich dróżkach Design by SZABLONY.maniak.pl. |
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |