Pyza na polskich dróżkach
Zlot Morsko 2015 - 10. urodziny ALFAHOLICY.ORG
przeziębienie kanarka
zaburzenia równowagi u kanarka
ZWYCIESTWO W PIERWSZEJ KOLEJCE
Kiełki i kiełkownica.
Zbaw nas ode złego / Deliver Us from Evil
Jak ojciec i syn / Soshite chichi ni naru
antyoksydanty
We Are Your Friends
Zdjęcia grupowe

Pyza na polskich dróżkach

1 kg cukru
1 l wody
2 kg dojrza³ych owoców aronii
1 kg lekko kwa¶nych jab³ek

Sposób przygotowania

Gotujemy syrop z cukru i wody, wrzucamy aroniê i gotujemy nadal na du¿ym ogniu przez godzinê. Dodajemy obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych jab³ka. Obierki z jab³ek i gniazda nasienne gotujemy osobno z dodatkiem 1/2 litra wody. Rozgotowane skórki i gniazda to naturalna pektyna jab³kowa, któr± przecedzamy i dolewamy do owoców. Wszystko to wysma¿amy na ma³ym ogniu a¿ do zagêszczenia, studzimy, przek³adamy do s³oiczków i pasteryzujemy.


Krysiu,proste i na pewno smaczne,ale nie mam aronii buuuuu.
Nic straconego aronia kilogram kosztuje 4 z³ote czy warto sadziæ.
Poszukam, w mojej okolicy nie ma



Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Pyza na polskich dró¿kach Design by SZABLONY.maniak.pl.