![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Pyza na polskich dróżkach Zlot Morsko 2015 - 10. urodziny ALFAHOLICY.ORG przeziębienie kanarka zaburzenia równowagi u kanarka ZWYCIESTWO W PIERWSZEJ KOLEJCE Kiełki i kiełkownica. Zbaw nas ode złego / Deliver Us from Evil Jak ojciec i syn / Soshite chichi ni naru antyoksydanty We Are Your Friends Zdjęcia grupowe |
Pyza na polskich dróżkach1 kg cukru1 l wody 2 kg dojrza³ych owoców aronii 1 kg lekko kwa¶nych jab³ek Sposób przygotowania Gotujemy syrop z cukru i wody, wrzucamy aroniê i gotujemy nadal na du¿ym ogniu przez godzinê. Dodajemy obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych jab³ka. Obierki z jab³ek i gniazda nasienne gotujemy osobno z dodatkiem 1/2 litra wody. Rozgotowane skórki i gniazda to naturalna pektyna jab³kowa, któr± przecedzamy i dolewamy do owoców. Wszystko to wysma¿amy na ma³ym ogniu a¿ do zagêszczenia, studzimy, przek³adamy do s³oiczków i pasteryzujemy. Krysiu,proste i na pewno smaczne,ale nie mam aronii buuuuu. Nic straconego aronia kilogram kosztuje 4 z³ote czy warto sadziæ. Poszukam, w mojej okolicy nie ma ![]()  |
||||
![]() |
|||||
Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Pyza na polskich dró¿kach Design by SZABLONY.maniak.pl. |
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |