![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Pyza na polskich dróżkach Królewna ¦nieżka / Mirror Mirror Siedmiu krasnoludków i ¦pi±ca Królewna / Der 7bte Zwerg Kolejowy szlak królewny Marianny Orańskiej Asterix i Obelix W służbie Jej Królewskiej Mo¶ci Ciasto szybkie że hej Ciasto warzywne Ciasto marchewkowe SLAVUJAR, serbski Ĺ›piewak bonjour ZGRUPOWANIE |
Pyza na polskich dróżkachJuż wczoraj przygotowałam 2 warstwy krucho-miodowe i jedna cienki biszkopt. a dzi¶ wykończyłam:krem budyniowy i polewa czekoladowa.Oto jak wyszło![]() Apetycznie wygl±da. Smacznie wygl±da, może przepis podasz? ![]() Proszę bardzo przepis, wzięty zreszt± z internetu. CIASTO KRUCHE MIODOWE: 600 g m±ki pszennej 100 g cukru 150 g margarny 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko kurze 4 łyżki miodu plynnego CIASTO BISZKOPTOWE: 150 g m±ki pszennej przesianej przez sitko 1 łyżka m±ki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 4 jajka MASA BUDYNIOWA 600 ml. mleka 2 budynie z cukrem 200 g masła miękkiego POLEWA CZEKOLADOWA CIASTO KRUCHE Wszystkie składniki posiekać, uformować kulę i podzielić na dwie czę¶ci.Ciastem na królewicza wykleić 2 blaszki ok.40x25 cm wyłozone papierem do pieczenia. Ciasto włożyć do piekarnika rozgrzanego 180 st. na 15 min.Po upieczeniu odstawić do ostygnięcia. CIASTO BISZKOPTOWE: Jajka ubić z cukrem Przesiać m±kę przez sitko, wymieszać z proszkiem do pieczenia i m±k± ziemiaczan± dodawać do ubitych jajek, delikatnie mieszaj±c.Ciasto biszkoptowe przelac na blaszke wyłożon± papierem do pieczenia. Piec w piekarniku - czas ok 30 min, temp. 180 st. MASA BUDYNIOWA: Budynie ugotować na mleku i odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć na biał± masę,a następnie stopniowo dodawać ugotowany i wystudzony budyń.Masę budyniow± ucierać do czasu,aż będzie gładka i jednolita. PRZEŁOŻENIE KRÓLEWICZA: Na spodzie blaszki lub na podstawie położyc jeden z kruchych placków miodowych.Na nim rozsmarować 1/2 masy budyniowej.Nastepnie położyć biszkopt.Na biszkopcie rozsmarować resztę masy budyniowej.Wszystko przykryć kruchym ciastem miodowym.Wierzch ciasta polać polew± czekoladow±. ![]() Przed chwil± wyci±gnęłam z piekarnika na dzisiejsze spotkanie. Jabłecznik z kruszonk± Zapraszam, chyba wystarczy ![]() Jakby co to idę co¶ dokupić ![]()  |
||||
![]() |
|||||
Wszelkie Prawa ZastrzeĹĽone! Pyza na polskich dróżkach Design by SZABLONY.maniak.pl. |
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |