Pyza na polskich dróżkach
Królewna ¦nieżka / Mirror Mirror
Siedmiu krasnoludków i ¦pi±ca Królewna / Der 7bte Zwerg
Kolejowy szlak królewny Marianny Orańskiej
Asterix i Obelix W służbie Jej Królewskiej Mo¶ci
Ciasto szybkie że hej
Ciasto warzywne
Ciasto marchewkowe
SLAVUJAR, serbski śpiewak
bonjour
ZGRUPOWANIE

Pyza na polskich dróżkach

Już wczoraj przygotowałam 2 warstwy krucho-miodowe i jedna cienki biszkopt. a dzi¶ wykończyłam:krem budyniowy i polewa czekoladowa.Oto jak wyszło.Ciasto jest z tych co to smaczniejsze gdy poleży ok.3 dni, ale już zostało naruszone.Bardzo dobre.


Apetycznie wygl±da.
Smacznie wygl±da, może przepis podasz?
Proszę bardzo przepis, wzięty zreszt± z internetu.

CIASTO KRUCHE MIODOWE:
600 g m±ki pszennej
100 g cukru
150 g margarny
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
1 jajko kurze
4 łyżki miodu plynnego
CIASTO BISZKOPTOWE:
150 g m±ki pszennej przesianej przez sitko
1 łyżka m±ki ziemniaczanej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
100 g cukru
4 jajka
MASA BUDYNIOWA
600 ml. mleka
2 budynie z cukrem
200 g masła miękkiego
POLEWA CZEKOLADOWA

CIASTO KRUCHE
Wszystkie składniki posiekać, uformować kulę i podzielić na dwie czę¶ci.Ciastem na królewicza wykleić 2 blaszki ok.40x25 cm wyłozone papierem do pieczenia.
Ciasto włożyć do piekarnika rozgrzanego 180 st. na 15 min.Po upieczeniu odstawić do ostygnięcia.

CIASTO BISZKOPTOWE:
Jajka ubić z cukrem
Przesiać m±kę przez sitko, wymieszać z proszkiem do pieczenia i m±k± ziemiaczan± dodawać do ubitych jajek, delikatnie mieszaj±c.Ciasto biszkoptowe przelac na blaszke wyłożon± papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku - czas ok 30 min, temp. 180 st.

MASA BUDYNIOWA:
Budynie ugotować na mleku i odstawić do wystudzenia.

Masło utrzeć na biał± masę,a następnie stopniowo dodawać ugotowany i wystudzony budyń.Masę budyniow± ucierać do czasu,aż będzie gładka i jednolita.

PRZEŁOŻENIE KRÓLEWICZA:
Na spodzie blaszki lub na podstawie położyc jeden z kruchych placków miodowych.Na nim rozsmarować 1/2 masy budyniowej.Nastepnie położyć biszkopt.Na biszkopcie rozsmarować resztę masy budyniowej.Wszystko przykryć kruchym ciastem miodowym.Wierzch ciasta polać polew± czekoladow±.



Przed chwil± wyci±gnęłam z piekarnika na dzisiejsze spotkanie.
Jabłecznik z kruszonk±
Zapraszam, chyba wystarczy
Jakby co to idę co¶ dokupić



Wszelkie Prawa ZastrzeĹĽone! Pyza na polskich dróżkach Design by SZABLONY.maniak.pl.