Pyza na polskich dróżkach
rozpoczęcie sezonu 2011 / 2012
firma sprzÄ…tajÄ…ca
REGINA ROMANIEI Carskie sioło
WYJAZD DO ŻABNICY !!!
Malgus
Llarguet
2011/2012
[b]Do adopcji 3 jużaki ok. Mińska Mazowieckiego/Kałuszyna[b]
Artysta / The Artist
Sapporo + Zao 17.02.2011 - 20.02.2011

Pyza na polskich dróżkach

Kukurydziana z Curry
1 szklankê p³atków kukurydzianych wsyp do woreczka foliowego i lekko rozwa³kuj , filety oprósz sola , pieprzem i szczypta curry. Oprósz maka nastêpnie zanurz w roztrzepanym jajku i nastêpnie w p³atkach .

Orzechowa z natk±
Z miksuj w blenderze 1 pszenna bu³kê z 2 ³y¿kami posiekanej natki oraz 2c³yzkami oleju i 1 ma³a cebulk±. Dodaj 1/2 szkl. posiekanych orzechów . Panierkê nak³adamy dosyæ grubo na filecie i pieczemy na blaszce 15 minut w temp.200st.

Migda³owa z imbirem
10 dag migda³ów sparz , obierz ze skorek , posiekaj i wymieszaj z 2 ³y¿kami bu³ki tartej i 1/2 ³y¿eczki imbiru .2 jajka roztrzep z 2 ³y¿kami mleka .Platy ryby posól , oprósz maka otocz w jajkach i panierce

Zio³owa z czosnkiem
posiekaj po 1 pêczku bazylii , rozmarynu i natki pietruszki . Zmiksuj z 2 jajkami i 2 ³y¿kami Tartej bu³ki. Usma¿ na oleju

Sezamowo cytrynowa
Filety posól skrop sokiem z cytryny oprósz maka i zanurz w jajku na koniec obtocz w panierce przygotowanej z 1 szklanki ziaren sezamu i szklanki bu³ki tartej i ³y¿eczki skorki otartej z cytryny


Najbardziej odpowiada mi zio³owa z czosnkiem.
Pozdrawiam
Ja zawsze robiê panierkê z jajka, m±ki, wegety i rzecz jasna - bu³ki tartej.



Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Pyza na polskich dró¿kach Design by SZABLONY.maniak.pl.