Pyza na polskich dróżkach
Hitman: Agent 47
Humor (bo nie wiedziałem jak to nazwać)
szczygieł
nie chcÄ… jajek
spacerkiem po plazach w Punta Cana.
przewitaminizowanie organizmu kanarka
FILIP - juĹĽ nie szuka domu , juĹĽ ma swoich ludzi !!!
Hungary Cup
Naprawa :)
[zapowiedź] 27-10-2012 - Wyścigi na Torze Wyrazów - zapisy

Pyza na polskich dróżkach

1 1/2 łyżeczki nasion kolendry
1/4 łyżeczki grubej soli morskiej
1 duży z±bek czosnku, obrany
gar¶ć migdałów, uprażonych na suchej patelni (schłodzonych)
skórka otarta z jednej cytryny
50 ¶rednich li¶ci bazylii
gar¶ć li¶ci rukoli
1/2 łyżeczki ¶wieżych li¶ci oregano
1/4 szklanki posiekanego szczypiorek
3/4 filiżanki startego sera pecorino
ok. 1/4 szklanki / 60 ml oliwy z oliwek extra virgin

Nasiona kolendry upraż na gor±cej suchej patelni, aż będ± mocno pachnieć, a następnie zetrzyj na proszek w moĽdzierzu. Dodaj sól i czosnek i rozetrzyj na pastę. Dodaj migdały oraz skórkę z cytryny, dokładnie utrzyj do konsystencji masła orzechowego.


Ja lubię pesto ze szpinaku, rukoli, jarmużu albo zielonej pietruszki



Wszelkie Prawa ZastrzeĹĽone! Pyza na polskich dróżkach Design by SZABLONY.maniak.pl.