ďťż
Pyza na polskich dróşkach
suszony mlecz, aksamitki
Dopuszczalna "szekowatoś" u wodnotoków
ASZA - juĹźakowate albo i nie , MA DOM !!!
Zaginiona / Gone
Sesja Sobota 12.01.13
podgrzewacz wody-pomoc w elektryce
tekst o świetle
Piątek 21:00 TEST-MECZ KoT VII
Wybieramy piłkarza roku 2014
Panic Channel

Pyza na polskich dróşkach

rewelacyjne mięsko z suszonymi owocami
najlepiej przygotować w prodiżu, ale można tez dusić w garnku
dobrej jakości wołowina - pokrojona w plastry 1,5 kg
posypujemy tylko pieprzem
dodajemy pokrojoną na plastry cebulę - 4 duże
polewamy niewielką ilością oleju i dusimy
gdy sosik wyparowuje dodajemy wodę, 2 kostki rosołowe i łyżkę octu winnego
później dorzucamy suszone owoce - morele (150g) , śliwki (250g) i żurawinę (100g) (najlepiej bakalland - bo super się duszą)
dusimy wszystko aż mięsko będzie miękkie
palce lizać - dajcie znać jak smakowało


zapomniałam dodać, że według uznania możecie zwiększyć ilość suszonych owoców w potrawie, ja zazwyczaj dodaję więcej suszonych śliwek - bo tak lepiej smakuje mojej rodzinie,
jeżeli kupujecie suszone owoce czy bakalie - to teraz jeszcze trwa loteria Bakallandu - bakalmat - może szczęście sie do nas uśmiechnie
pozdrawiam i czekam na wasze opinie


ďťż
Wszelkie Prawa ZastrzeĹźone! Pyza na polskich dróżkach Design by SZABLONY.maniak.pl.