Pyza na polskich dróżkach
Oczy trochê inaczej.
Miniogrody
Bijemy rekord ?! Impreza na forum :D
Czy pobudzać teraz samiczki?
Ulubiona minka.
Niespodziewana śmierć
Polecam hotel, doskonałe miejsce do wypoczynku.
Drogówka
Witam
Liga Orilka 19.10.2015 r

Pyza na polskich dróżkach

przygotowanie fajnego miêska w niebanalnym stylu.

Ca³± oko³o kilogramow± surow± szynkê wieprzow± zala³am po³ow± szklanki jasnego piwa wymieszan± z trzema ³y¿kami miodu wrzosowego oraz dwiema ³y¿eczkami musztardy z ca³ymi ziarnami gorczycy.

Rozgrza³am piekarnik do 220 stopni i piek³am szynkê przez pierwsze dziesiêæ minut, potem zmniejszy³am temperaturê do 180 stopni i piek³am kolejne pó³torej godziny. Po wyjêciu z piekarnika pokroi³am j± w oko³o pó³toracentymetrowe plastry, które zalane sosem z pieczenia dusi³am tu¿ przed podaniem jeszcze przez kwadrans. Na talerzu posoli³am i popieprzy³am.! Gotowe Proste i nie wymagaj±ce godzin stania w kuchni,
Potrzebujemy:
- oko³o kilogramowej szynki

- pó³ szklanki jasnego piwa

- dwie ³y¿eczki musztardy z pe³nymi ziarnami gorczycy

- trzy ³y¿ki miodu wrzosowego dnia 03 Lip 2011, 16:47, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz


KULE WIEPRZOWE Z JAJKIEM

Sk³adniki (dla 2-4 osób)

* udziec wieprzowy, 400 g
* jajka, 5 szt.
* ser ¿ó³ty, 80 g
* m±ka, 100 g
* mleko, 150 ml
* bu³ka tarta, 100 g
* sól
* pieprz
* olej do sma¿enia

Wykonanie

Ugotowaæ 4 jajka na twardo, ostudziæ i obraæ. Miêso pokroiæ w cztery plastry jednakowej wielko¶ci, rozbiæ, przyprawiæ sol± i pieprzem. Zetrzeæ ser ¿ó³ty na tarce i posypaæ wiórkami przygotowan± wcze¶niej wieprzowinê. Ugotowane na twardo jajka u³o¿yæ na warstwie sera, a nastêpnie zawin±æ miêso, formuj±c kule. Spi±æ lub zwi±zaæ nici± i obtoczyæ w jajku i tartej bu³ce. Sma¿yæ powoli na rozgrzanym oleju. Nadmiar t³uszczu ods±czyæ na papierowym rêczniku. Tak przygotowana wieprzowina najlepiej smakuje z ziemniakami.

Jest to jeden z przepisów, który zaczerpne³am ze strony o PQS. Na stronie równie¿ mo¿na przeczytaæ o samym PQS jak i znale¼æ sprawdzone sposoby na przygotowanie miêsa aby by³o ono zawsze kruche i soczyste.



Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Pyza na polskich dró¿kach Design by SZABLONY.maniak.pl.