![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Pyza na polskich dróżkach Oczy trochê inaczej. Miniogrody Bijemy rekord ?! Impreza na forum :D Czy pobudzać teraz samiczki? Ulubiona minka. Niespodziewana Å›mierć Polecam hotel, doskonaÅ‚e miejsce do wypoczynku. Drogówka Witam Liga Orilka 19.10.2015 r |
Pyza na polskich dróżkachprzygotowanie fajnego miêska w niebanalnym stylu.Ca³± oko³o kilogramow± surow± szynkê wieprzow± zala³am po³ow± szklanki jasnego piwa wymieszan± z trzema ³y¿kami miodu wrzosowego oraz dwiema ³y¿eczkami musztardy z ca³ymi ziarnami gorczycy. Rozgrza³am piekarnik do 220 stopni i piek³am szynkê przez pierwsze dziesiêæ minut, potem zmniejszy³am temperaturê do 180 stopni i piek³am kolejne pó³torej godziny. Po wyjêciu z piekarnika pokroi³am j± w oko³o pó³toracentymetrowe plastry, które zalane sosem z pieczenia dusi³am tu¿ przed podaniem jeszcze przez kwadrans. Na talerzu posoli³am i popieprzy³am.! Gotowe Proste i nie wymagaj±ce godzin stania w kuchni, Potrzebujemy: - oko³o kilogramowej szynki - pó³ szklanki jasnego piwa - dwie ³y¿eczki musztardy z pe³nymi ziarnami gorczycy - trzy ³y¿ki miodu wrzosowego dnia 03 Lip 2011, 16:47, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz KULE WIEPRZOWE Z JAJKIEM Sk³adniki (dla 2-4 osób) * udziec wieprzowy, 400 g * jajka, 5 szt. * ser ¿ó³ty, 80 g * m±ka, 100 g * mleko, 150 ml * bu³ka tarta, 100 g * sól * pieprz * olej do sma¿enia Wykonanie Ugotowaæ 4 jajka na twardo, ostudziæ i obraæ. Miêso pokroiæ w cztery plastry jednakowej wielko¶ci, rozbiæ, przyprawiæ sol± i pieprzem. Zetrzeæ ser ¿ó³ty na tarce i posypaæ wiórkami przygotowan± wcze¶niej wieprzowinê. Ugotowane na twardo jajka u³o¿yæ na warstwie sera, a nastêpnie zawin±æ miêso, formuj±c kule. Spi±æ lub zwi±zaæ nici± i obtoczyæ w jajku i tartej bu³ce. Sma¿yæ powoli na rozgrzanym oleju. Nadmiar t³uszczu ods±czyæ na papierowym rêczniku. Tak przygotowana wieprzowina najlepiej smakuje z ziemniakami. Jest to jeden z przepisów, który zaczerpne³am ze strony o PQS. Na stronie równie¿ mo¿na przeczytaæ o samym PQS jak i znale¼æ sprawdzone sposoby na przygotowanie miêsa aby by³o ono zawsze kruche i soczyste.  |
||||
![]() |
|||||
Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Pyza na polskich dró¿kach Design by SZABLONY.maniak.pl. |
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |