ďťż
Pyza na polskich dróşkach
Pieskie Ĺźycie / A Dog's Life
Dobry weterynarz na Śląsku
Elektryk Piaseczno
StĂłwka
Kolizja z lepem na muchy
Zapraszamy na ślub :)
[159] - Jest ktoś z Cz-wy bądź okolic ??:)
"Piwnica"
Pomocy
Gryzienie obrączki

Pyza na polskich dróşkach

ładną polędwiczkę kroimy na plastry 3-4 cm rozpłaszczamy, solimy, pieprzymy i smażymy na oliwie z oliwek na rumiano z obu stron tak, żeby była miękka. Studzimy.

Ciasto francuskie kroimy w pasy o takiej szerokości żeby zmieścił się tam plaster polędwiczki i krążek sera camembert (może być połowa cięta w poprzek sera) Całość ładnie zawijamy a brzegi dokładnie zlepiamy. Na wierzchu smarujemy jajkiem i pieczemy aż ciasto zrobi się rumiane. Podajemy z żurawiną lub czerwoną borówką. Jako dodatek może być dowolna surówka, lub tylko brokuły z wody oraz kaszka kuskus, frytki czy inne ziemniaczki


Jeśli można - polędwiczki ( to pewnie grzech) ale robię z nich pyszny sosik, ewentualnie lekko rozbite i obtoczone w panierce i jajku, służą mi czasami za miękkie i pyszne schabowe.Ponieważ są małe, wychodzi ich całkiem spora ilość.Do usłyszenia
No Aniu nie źle pozamiatałaś.Pyszne to na pewno zrobię
Wiecie co,moje kochane? - kiedyś wypróbowałam te delikatne polędwiczki do czegoś takiego:

Rozbiłam je lekko,posmarowałam troszkę musztardą,przyprawiłam vegetą, ciut pieprzem i ułożyłam na nie wcześniej duszonych pieczarek. Zawinęłam obtoczyłam w roztrzepanym jajku, tartej bułce i piekłam na oliwie. Palce lizać. Polecam.


ďťż
Wszelkie Prawa ZastrzeĹźone! Pyza na polskich dróżkach Design by SZABLONY.maniak.pl.