![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Pyza na polskich dróżkach Miseczki z ciasta Co¶ do prze³o¿enia ciasta kruszonka do ciasta jaka to rasa Zgloszenia - Vikersund (19.-20.02.2011) Moja Kanarzyca znosi jajka od ok. 2 miesiÄ™cy (bez kanarka) 50 Words For Snow - nowy album Kate już 21 listopada ! Co myÅ›lisz o osobie powyżej? Dragon defender Czyżyk czerwony |
Pyza na polskich dróżkachDosta³am przepis na ciastka które pamiêtam z dzieciñstwa. S± to ciastka ze skwarków ( a mo¿e skwarek?)30 dkg skwarków 1/2 kg m±ki 15 dkg cukru 2 jaja 1/4 paczki proszku do pieczenia skwarki zemleæ w maszynce z drobnym sitkiem, m±kê wymieszaæ z proszkiem, przesiaæ na stolnicê, wbiæ jaja, dodaæ skwarki i cukier zagnie¶æ ciasto.Ciasto powinno byæ do¶c twarde, potem ca³o¶æ przepu¶cic przez maszynke i dopiero potem przepuszczaæ przez maszynkê z wykrawaczem.Piec na z³oty kolor. Smacznego. A wykrawacz do ciastek wygl±da tak http://allegro.pl/foremka-forma-ciastek-maszynka-mielenia-miesa-nr5-i2288547299.html Luszku jak chodzi o ¶cis³o¶æ na pewno ze skwarek.Jad³am s± pyszne.To "ustrojstwo do produkowania ciastek posiadam,fajnie siê robi ,ale czasu mówi±c krótko "niet".Szkoda,¿e tak daleko do ciebie ![]()  |
||||
![]() |
|||||
Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Pyza na polskich dró¿kach Design by SZABLONY.maniak.pl. |
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |