Pyza na polskich dróżkach
Miseczki z ciasta
Co¶ do prze³o¿enia ciasta
kruszonka do ciasta
jaka to rasa
Zgloszenia - Vikersund (19.-20.02.2011)
Moja Kanarzyca znosi jajka od ok. 2 miesięcy (bez kanarka)
50 Words For Snow - nowy album Kate już 21 listopada !
Co myślisz o osobie powyżej?
Dragon defender
Czyżyk czerwony

Pyza na polskich dróżkach

Dosta³am przepis na ciastka które pamiêtam z dzieciñstwa. S± to ciastka ze skwarków ( a mo¿e skwarek?)
30 dkg skwarków
1/2 kg m±ki
15 dkg cukru
2 jaja
1/4 paczki proszku do pieczenia
skwarki zemleæ w maszynce z drobnym sitkiem, m±kê wymieszaæ z proszkiem, przesiaæ na stolnicê, wbiæ jaja, dodaæ skwarki i cukier zagnie¶æ ciasto.Ciasto powinno byæ do¶c twarde, potem ca³o¶æ przepu¶cic przez maszynke i dopiero potem przepuszczaæ przez maszynkê z wykrawaczem.Piec na z³oty kolor. Smacznego.
A wykrawacz do ciastek wygl±da tak
http://allegro.pl/foremka-forma-ciastek-maszynka-mielenia-miesa-nr5-i2288547299.html


Luszku jak chodzi o ¶cis³o¶æ na pewno ze skwarek.Jad³am s± pyszne.To "ustrojstwo do produkowania ciastek posiadam,fajnie siê robi ,ale czasu mówi±c krótko "niet".Szkoda,¿e tak daleko do ciebie



Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Pyza na polskich dró¿kach Design by SZABLONY.maniak.pl.